Agraria 2005

Bioterra la târguri şi expoziţii din România

Bioterra la târguri şi expoziţii: Indagra, Agraria, Harmony Wellness Fair
Bioterra la târguri şi expoziţii: Indagra, Agraria, Harmony Wellness Fair

 

Harmony Wellness Fair

            Harmony Wellness Fair a cărui primă ediţie s-a desfăşurat între 9–11 mai 2008 la Romexpo, Bucureşti, a confirmat importanţa şi necesitatea promovării în faţa publicului a sectoarelor care ţin de o viaţă echilibrată. Salonul a evidenţiat starea de bine pe parcursul a cinci teme: „Sănătate, frumuseţe, formă”, care a reunit cabinete de medicina complementară, centre de remodelare corporală, produse cosmetice naturale; „Echilibru şi forţă” a fost genericul sub care publicul a putut lua contact cu tehnici de concentrare, relaxare şi gestionare a stresului: Yoga, Tai Chi, Qi Gong; „Alimentaţia pentru starea de bine” este un sector care s-a bucurat de interesul vizitatorilor salonului, promovând produse biologice, dietetice, produse pentru o alimentaţie echilibrată, suplimente nutritive, ceaiuri, vinuri bio, cereale, miere ecologică, uleiuri, plante aromatice; „Habitat sănătos” este tema care a relevat beneficiile casei pasive şi a economiei de energie; „Relaxare şi vitalitate” – centre SPA, cărţi şi reviste cu teme de wellness.  

          Dinamica sectorului alimentaţiei ecologice a fost evidentă şi la Harmony Wellness Fair. Asociaţia Bioagricultorilor din România Bioterra a adus în faţa publicului bucureştean societăţi şi produse „gustate” din plin de vizitatori: doamna Rodica Ferchiu de la Lactate Asău şi-a epuizat aproape stocul de brânzeturi după prima zi a salonului; domnul Sabin Bârne, deţinătorul mărcii Ecoapisabin, ne-a declarat că a vândut la Harmony de trei ori mai mult decât la Salonul de agricultură Indagra Food. Foarte apreciate au fost şi produsele de panificaţie prezentate de Manor Center, dar care, din păcate, nu au putut fi cumpărate. Doamna Iulia Barbu de la Farmacia Naturii a surprins publicul vizitator cu produsele sale originale, terapeutice şi relaxante, iar domnul Thomas Weinraub de la Sonnentor a rivalizat cu alte mărci de ceaiuri prezente la salon.

         Încă de la prima sa ediţie, Harmony Wellness Fair şi-a dovedit oportunitatea şi potenţialul de dezvoltare, beneficiind de expozanţi de marcă şi promovând un sector – cel al stării de bine – de prim interes în lumea întreagă. Pentru cea de-a doua ediţie, organizatorii Salonului Harmony au un plan de dezvoltare şi promovare ambiţios, dorind să facă din acest eveniment unul de prim interes pentru publicul larg şi având drept scop oglindirea eforturilor şi rezultatelor de excepţie care caracterizează domeniul produselor ecologice în România.             

Agraria 2008

     
 În perioada 20–24 mai s-a desfăşurat la Cluj-Napoca, în pavilionul expoziţional Expo Transilvania, cea de-a 14-a ediţie a Târgului Internaţional AGRARIA.La această manifestaţie expoziţională Asociaţia Bioterra cu sprijinul organizatorilor (Intermarketing & Consulting – Corina Mareş şi ExpoTransilvania – ing. Ioan Avram) a realizat un Salon Ecologic în care s-au prezentat produsele: miere, lactate, făină, paste făinoase şi fursecuri, vin, ceai, firmele expozante fiind: Ecoland, Cooperativa Valea Asăului, Ferma Drăgan, Apiplast, Sonnentor, şi firma din Ungaria „Virágoskút”, reprezentat de Bioservice. Au avut standuri şi Ecoinspect, respectiv Bioterra.
 
În acelaşi pavilion, ing. Iuliu Suătean, directorul DADR Cluj, a mobilizat câţiva producători de produse alimentare ţărăneşti (tradiţionale) din Ardeal, care au completat în mod fericit Salonul ecologic.
Standurile bioagricultorilor s-au bucurat de mare succes, apreciate fiind deopotrivă de către vizitatori şi de mass media. Celor interesaţi li s-au distribuit pliante, broşuri, cărţi de specialitate, iar unii vizitatori s-au înscris în Asociaţie.
De remarcat că între conferinţele pe teme de specialitate s-au bucurat de succes cele referitoare la „Agricultura ecologică şi comerţul internaţional cu produse ecologice”, „Elemente de succes în producţia de lapte din România” (ADT Projekt – OJCA Cluj-Napoca), „Soluţii complete pentru creşterea vacilor de lapte” (Ministerul Agriculturii, naturii şi Alimentelor din Olanda).
Şi în acest an revista Bioterra s-a numărat printre partenerii media ai Târgului.
 
Prof. dr Cornel Man
Ing. Albert Imre
Comentarii